Impact economic

Noile dezvoltări de ţiţei și de gaze naturale offshore vor aduce României beneficii economice semnificative

Investițiile în dezvoltarea resurselor de petrol si gaze offshore ale României vor promova competitivitatea regională a României, îmbunătății infrastructura și securitatea energetică și vor aduce beneficii financiare semnificative cetățenilor săi.

 

Investițiile mari în dezvoltarea resurselor de gaze naturale din zona offshore a țării ar genera venituri la bugetul de stat suplimentare semnificative prin plățile de impozite și redevențe.

 

Există, de asemenea, beneficii indirecte aduse țării, prin investiții noi și locuri de muncă create odată cu dezvoltarea de noi sectoare de servicii și furnizori. Acest aspect prezintă un efect multiplicator ce creează beneficii atât pentru economia României ca întreg, cât și pentru cetățenii acesteia.

RBSTA Econ Benefits Infographic 101217v2 (002)

Investiția în dezvoltarea resurselor din zona offshore va atrage miliarde de dolari prin investiții străine directe și va genera venituri la bugetul de stat semnificative din impozite și plata redevențelor.

Companiile care vor face investiții în dezvoltarea resurselor offshore vor aduce tehnologie modernă în România și vor împărtăși expertiza lor în domeniu cu partenerii locali. Exemple în acest sens includ tehnologia specializată de foraj în Marea Neagră care va permite operatorilor să foreze în mod eficient și în siguranță în ape adânci de peste 3000 de metri, competențe internaționale de coordonare de proiect și expertiză operațională globală.

Dezvoltarea resurselor offshore va genera, de asemenea, investiții semnificative în infrastructura de conducte din România pentru a putea aproviziona piețele interne și internaționale. Acest aspect aduce beneficii prin:

  • Crearea de locuri de muncă în construcții și operațiuni pentru conducte și instalații asociate;

  • Îmbunătățirea inter-conectivității pieței de gaze naturale din România cu piața Europeană extinsă, ceea ce sporește siguranța aprovizionării cu gaze naturale pentru cetățenii României; și

  • Sporirea tranzacțiilor transfrontaliere cu țările vecine, ceea ce poate îmbunătăți balanța de plăți externe a României.

Investițiile considerabile necesare dezvoltării resurselor din zona offshore vor crea, de asemenea, activitate economică suplimentară ce va susține în mod direct dezvoltarea României. Inclusiv din:

  • Dezvoltarea de noi industrii pentru a deservi operațiunile din offshore;

  • Investiții ulterioare efectuate de către alte companii energetice în urma investițiilor principale efectuate de către marile companii energetice internaționale; și

  • Efectul multiplicator care va crea beneficii întregii economii româneşti.