parallax background

Black Sea Oil & Gas SA (BSOG), deţinută de Carlyle International Energy Partners și Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, este o companie independentă de petrol şi gaze cu sediul în România care desfăşoară operaţiuni de explorare, dezvoltare şi exploatare a resurselor convenţionale de ţiţei şi gaze naturale. În prezent portofoliul companiei este alcătuit din concesiunea asupra perimetrului de producție XV Midia – Zona de Apă de Mică Adâncime, situat în platforma continentală a Mării Negre, la care BSOG deţine o participaţie de 70% şi calitatea de operator.

Compania vizează îndeplinirea obiectivului de punere în producţie a resurselor sale de gaze naturale descoperite în platoul continental al Mării Negre (Ana şi Doina), desfăşurarea de noi activităţi de explorare şi evaluare în Marea Neagră precum şi identificarea de noi oportunităţi atât în România, cât şi în regiune.

BSOG implementează în prezent Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (Proiectul MGD) care va consta în cinci sonde de producție offshore, un sistem de producție submarină a gazelor naturale, o platformă de producție offshore, o conductă de alimentare din amonte de 125 km compusă dintr-o secţiune offshore de 121 km, restul fiind amplasată pe uscat, și o stație de tratare a gazelor pe uscat (STG). Proiectul MGD este primul proiect nou care va fi dezvoltat în zona offshore românească în ultimii 30 de ani și va crea o infrastructură extrem de valoroasă pentru deblocarea descoperirilor de petrol din Marea Neagră încă nedezvoltate. 

Proiectul MGD totalizează 10 miliarde de metri cubi de gaze naturale sau echivalentul a 10% din necesarul anual de gaze naturale al României. Părțile contractante ale acestei investiții de 400 de milioane USD sunt în principal companii românești.

În luna februarie 2019, partenerii şi acţionarii BSOG au luat decizia de a investi în Proiectul MGD.

BSOG a început fabricarea platformei de producţie Ana la șantierul naval din Agigea, a lucrărilor de construcții civile la STG de la Corbu și procurarea echipamentelor necesare pentru a începe producția în 2021.

Pentru mai multe detalii, vizitati:

https://www.blackseaog.com/ro/

https://www.linkedin.com/company/black-sea-oil-and-gas-sa