parallax background

ExxonMobil Corporation (ExxonMobil)

ExxonMobil, una din cele mai mari companii listate public de petrol și gaze naturale din lume, utilizează tehnologii noi și inovative în scopul satisfacerii cererii tot mai mari de energie, la nivel global. ExxonMobil deține cel mai important portofoliu de resurse din industrie; este una din cele mai mari companii  de rafinare și marketing pentru produse petroliere și are una dintre cele mai mari companii de produse petrochimice din lume. ExxonMobil este un lider global recunoscut pentru proiecte complexe de explorare şi exploatare de hidrocarburi offshore și a participat la dezvoltarea a mai mult de 32 de proiecte în ape de mare adâncime din anul 2005 până în prezent.

Pentru mai multe detalii, vizitati:

http://corporate.exxonmobil.com/
Facebook
Instagram
Twitter
LinkedIn
YouTube
EnergyFactor.com
Energy Factor Europe

ExxonMobil în România

  • ExxonMobil a fost prima companie petrolieră americană care a funcționat în România prin intermediul Standard Oil Company din New Jersey, în perioada 1903-1948.
  • În anul 1992, ExxonMobil s-a întors în România si a deschis un birou local de downstream. În prezent, ExxonMobil comercializează lubrifianți marca Mobil pentru autoturisme și în scop industrial printr-o rețea de distribuitori locali.
  • În anul 2008, ExxonMobil Exploration and Production Romania Ltd. (EMEPRL) a semnat un acord cu OMV Petrom SA prin care ExxonMobil a achiziționat 50% în zona de mare adâncime a perimetrului XIX Neptun (Neptun Deep).
  • În perioada 2009-2010 s-au achiziționat date seismice 3D pentru mai mult de 3000 km².
  • În anul 2011, sediul filialei ExxonMobil a fost stabilit în București.
  • În martie 2012 sonda Domino-1, prima sondă de explorare în ape de mare adâncime din România, a confirmat prezența gazelor naturale în zona de mare adâncime a perimetrului XIX Neptun.
  • În anul 2013 s-a desfășurat o nouă campanie de achiziție de date seismice 3D pentru mai mult de 6000 km².
  • În iulie 2014 a început o nouă campanie de foraj în zona de mare adâncime a perimetrului XIX Neptun.
  • În ianuarie 2016 s-a încheiat cu succes cea mai ambițioasă campanie de explorare din sectorul românesc de ape adânci al Mării Negre, cu o performanță exemplară din punct de vedere al siguranței muncii și protecției mediului.
  • În prezent, sunt în desfășurare studii de fezabilitate cu privire la determinarea viabilității comerciale a unei potențiale dezvoltări a resurselor de gaze naturale descoperite în perimetrul XIX Neptun, zona de apă adâncă.