parallax background

Grupul LUKOIL își desfășoară activitatea în România de mai mulți ani. Una dintre cele mai mari rafinării ale companiei este situată în Ploiești. LUKOIL deține în România o rețea de aproximativ 300 de benzinării. În anul 2011, România a devenit prima ţară europeană în care compania LUKOIL desfăşoară și proiecte de upstream.

În februarie 2011, în urma rezultatelor rundei de licitație desfășurate în iulie 2010, LUKOIL Overseas Atash BV a încheiat cu Agenția Națională pentru Resurse Minerale Acordul de Concesiune de explorare și dezvoltare petrolieră pentru  perimetrul EX-30 Trident în sectorul românesc al Mării Negre. În prezent, operațiunile sunt efectuate de parteneriatul LUKOIL-Romgaz. LUKOIL este Operatorul în cadrul acestui parteneriat.

În perioada 2015 - 2019 au fost forate trei sonde în acest perimetru. În decembrie 2019, compania a forat sonda de explorare Trinity-1X. Începând cu 2020, compania analizează datele culese în timpul forajului sondei.

Pentru mai multe detalii, vizitati: https://www.lukoil.com/Company/BusinessOperation/GeographicReach/Europe/LukoilinRomania